Aankoopkeuringen:
Om te voldoen aan de wettelijke onderzoeksplicht als koper is een aankoopkeuring altijd aan te bevelen. Hier wordt de staat van het schip vastgesteld en weet u wat u koopt. Indien gewenst met waardebepaling welke noodzakelijk is voor de eventuele financiering en voor de assurantiemaatschappij.

1. De aankoopkeuring:
Bij de aankoopkeuring onderzoeken we het schip op 360 punten, waarbij we onderzoek doen naar werking en kwaliteit.  De surveyor checkt structureel de hele boot middels een checklist. Er wordt beoordeeld in de volgende gradaties; goed, ruim voldoende, matig, slecht. De opmerkingen of onregelmatigheden worden steeds genoteerd met een advies of aanbeveling hoe deze op te lossen. Het rapport bevat dus veel informatie ook voor de toekomst.

2. Uitwerking van de rapporten van de aankoopkeuring
Tweemaal uitgedraaide en geaccrediteerde rapporten.
Op verzoek verzenden wij gratis een PDF van het rapport naar banken en andere instellingen daar waar nodig.  Alleen de door Hoogendoorn Experts gesigneerde rapporten zijn rechtsgeldig.

3. Inhoud van het rapport
Bij de rapportage wordt van het standaard keuringsrapport gebruik gemaakt, welke uitgebreid is met nog een groot aantal punten. Op structurele wijze wordt het te keuren schip doorlopen. Iedere keuring blijft echter uniek.De volgende items komen o.a. aan de orde: